Link

Read in English

Dodona 3.2

Gepubliceerd op 28/11/2019

De Dodona 3.2 release brengt een handig navigatiemenu naar de oefeningpagina, een compleet vernieuwde manier om oplossingen te downloaden en brengt het statusoverzicht voor een cursus terug.

Als je een oefening uit een oefeningenreeks bekijkt, dan verschijnt er vanaf nu in de rechtermarge een menu waarmee je gemakkelijk naar de andere oefeningen binnen die reeks kan.

Navigatie voor oefeningen

Exporteren van oplossingen

Het exporteren van oplossingen kreeg een volledige make over. Via een wizard kan je nu eenvoudig per cursus, per reeks, of gewoon al je oplossingen downloaden. Als lesgever kan dit voor alle gebruikers uit je cursus. Deze nieuwe tool heeft enkele opties zodat je meteen aan de slag kan met het archief dat je download.

Opties voor het exporteren van oplossingen

Statusoverzicht van een cursus

Vroeger kon je als lesgever op het niveau van een cursus een CSV-bestand downloaden om de status van de studenten binnen een cursus te bekijken. Om deze functionaliteit meer zoals het statusoverzicht van een reeks te doen werken hebben we hiervoor ook een pagina binnen Dodona voorzien. De vroegere optie om het statusoverzicht te downloaden is er uiteraard weer bij. We hebben er dan ook ineens voor gezorgd dat dit overzicht sneller gegenereerd wordt en dat de pagina een stuk bruikbaarder wordt.

Nieuwe statusoverzicht pagina

Volledige lijst van veranderingen

Naast deze drie grote items zijn er natuurlijk ook een hoop andere kleine dingen verbeterd. Voor een volledige lijst van veranderingen verwijzen we naar onze GitHub release, maar hieronder lijsten we ook kort de belangrijkste dingen op.

  • Navigatiemenu voor oefeningen
  • Voeg een Content Security Policy toe
  • Statusoverzicht van een cursus
  • Geef de code van een student manueel weer in de feedback tabel in plaats van met de ACE editor.
  • Los enkele toegangsproblemen op met privĂ© oefeningen in gemodereerde cursussen